Editie 2013

De Erasmussprints is er voor alle roeiers van Nederland. Het kan de start zijn van jouw voorbereiding op de najaarswedstrijden de afsluiting van een mooie roeizomer of je eerste kennismaking met een twee-kilometerbaan. Een gote groep junioren en veteranen roeiers reist jaarlijks af naar Rotterdam om de krachten te meten. Ook veel (oud) wedstrijdroeiers laten zich zien. Daarnaast is de Erasmussprints als vanouds de finale van het KNRB Bedrijfsroeiklassement!

De Erasmussprints staat voor gezelligheid, roeien op een absolute toplokatie én een speciaal systeem met startverschillen, waardoor iedereen tegen elkaar kan varen.

Voor de startprocedure wordt gebruik gemaakt van lichten met een speciaal individueel aansturingsysteem zodat ieder licht computergestuurd op het juiste moment het startsein voor de betreffende ploeg geeft. Het systeem is na de wedstrijden in 2012 aangepast in samenwerking met Time Team om de betrouwbaarheid te vergroten. Het systeem is met succes toegepast bij de Dutch Masters Open, ook een 1000-meter wedstrijd met startverschillen en handicap-factoren, speciaal voor veteranenroeiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *