Sponsoring

Welkom bij de Erasmussprints!

`De Erasmussprints’ is een uniek roei-evenement in Rotterdam. Een sprint wedstrijd over 1000 meter waarbij roeiers in verschillende boottypes, mannen en vrouwen, jong en oud het tegen elkaar kunnen opnemen in dezelfde race. Iedere ploeg krijgt een handicap-factor, die wordt omgezet in een tijdsverschil bij de start. Om te winnen is maar één ding vereist: als eerste over de finish komen!

Download onze bedrijfsfolder

Sinds 2012 vindt de Erasmussprints plaats op de nieuw aangelegde Willem-Alexander Baan nabij Rotterdam. De komende jaren zullen hier internationale toernooien als WorldCups, FISA Masters, WK’s en, wie weet ooit, de Olympische Spelen worden georganiseerd.

De Erasmussprints is onderdeel van het nationale Veteranen Sprintklassement. Het deelnemersveld is zeer breed: junioren, studentenroeiers, toproeiers, veteranenroeiers en bedrijfsroeiers doen mee.

Naast de unieke wedstrijdformule en professionele faciliteiten heeft de Erasmusprints zich ontwikkeld als een wedstrijd waarbij veel ruimte is voor sociale interactie. Onze kernwaarden zijn dan ook:

  • Professioneel
  • ‘Anders dan anders’
  • Sociaal

Samen sterk!
De Erasmussprints wordt georganiseerd door de Stichting Erasmussprints. Deze stichting wordt ondersteund door twee Rotterdamse roeiverenigingen: KRZV ‘De Maas’ en ARSR ‘Skadi’. De Stichting hecht veel waarde aan een goede samenwerking met andere organisaties waaronder de KNRB Business club, de Stichting Topsport Rotterdam, het (Rotterdamse) bedrijfsleven en de lokale overheden zoals de gemeente Rotterdam, gemeente Zuidplas, Recreatieschap Rottemeren, GZH en de provincie Zuid-Holland.

Wij bieden:

  • Een interessante doelgroep. Wij streven voor 2014 naar ruim 400 deelnemers waaronder studenten uit het hele land, variërend van eerste- tot laatstejaars. De deelname van veteranenroeiers en bedrijfsroeiers betekent dat ook individuele professionals, teamplayers met ervaring en topmensen uit het (internationale) bedrijfsleven aanwezig zijn.
  • Exposure. Naast aanwezigheid in het paviljoen, de website van de ES en acties tijdens het evenement bestaat de mogelijkheid voor exclusieve exposure, bijvoorbeeld bij de uitslagen, of in het start- of finishgebied. Er zijn talloze mogelijkheden te bespreken.
  • Een ‘hospitality paviljoen’. Het paviljoen is een geschikte gelegenheid om relaties te laten kennis maken met de roeisport: een integere, duurzame sport die wordt beoefend door alle leeftijden en zich kenmerkt door deelnemers die langdurig bij de sport en hun verenigingen betrokken zijn. Het paviljoen is vrij toegankelijk voor de deelnemers van de Erasmussprints om te netwerken en te ontspannen.

Wij vragen:
Uw ondersteuning, incidenteel of structureel, om deze unieke wedstrijd en nieuw ontwikkelde topsportlocatie een gezonde toekomst te geven. Helpt u mee?

Kaspar van den Brink
Voorzitter Stichting Erasmussprints
Christel Meijer & Xanne-Li van der Veen
Externe Relaties